Vyhledávání

Kontakt

CHS ČERNÝ PLAMÍNEK

Praha 6 - Vokovice
https://www.nechelis.cz
www.masaze-eliska.cz

+420 603 215 612
+420 737 106 807

eliska.listicka@email.cz

Zprávy z "horkého" léta

08.10.2011 21:29

Ačkoliv letošní léto zas tak horké nebylo, my jsme ho jako "horké" vnímali, protože se u nás událo hodně věcí. Ani nebyl čas na psaní, tak se to pokusím nyní stručně shrnout.

 

Agility: s Belinkou jsme začaly oficiálně závodit, celkem jsme si daly 4 zkoušky: v červeneci jsme zkusily Louny 2x zkoušku, v prvním běhu  9. místo VD, druhý běh se nám povedl čistě - 4. místo na V z 24 týmů, což bylo na první oficiální závod velmi slušné!

V srpnu jsme byly na LVT ve Cvikově, kde jsme se naučily hodně nového. Trénovalo se 2x denně, my jsme cvičily pod vedením Petry Hamšíkové, ke které chodíme na tréninky i v Praze. 

V rámci tábora se konaly dvě zkoušky, které pískala vedoucí tábora Alice Glöcknerová: v prvním závodu jsme se umístily na místě 4. se zámkou V. Před dalším závodem jsem nechala Belinku celý den odpočívat a oželela jsem tak dva tréninky a to se vyplatilo. Belča byla natěšená, takže závod běžela pěkně tempu a zcela čistě a já jsem to riskla a zařadila jsem odvážnější vedení, což nám ještě zlepšilo čas. Takže jsme si ve velmi slušné konkurenci vysloužili pěkné 2. místo opět na výbornou, to jsem vůbec nečekala! Udělaly jsme tak již tři zkoužky na výborně, čímž jsme složily zkoušku LA1!!! 

Jinak jsme měli možnost vyzkoušet si na táboře i coursing, tak jsem to zkusila i s Belčou, která z toho byla moc nadšená a běžela za návnadou neohroženě až do konce. Cvikov byl prostě super a pokud to půjde, příští rok rozhodně přijedem zase.

 

Klubová výstava chodských psů Soběšín rozhodčí p. Soldánová: náš skoro 4letý Pavlík se zúčastnil soutěže "dítě a pes" v nejmladší kategorii. Pro oba to bylo poprvé ale byli moc šikovní a tak se umístili na místě prvním! Ve třídě mladých nastoupil "náš" Ant Černý Plamínek, který se umístil na krásném 4. místě se známkou V! Belinka pak nastoupila ve třídě otevřené, posudek zněl takto: 4 letá fena, výborného formátu a osrstění, světlé znaky, při pohybu příliš úzké chody pánevních končetin. Pro poslední zmiňované jsme dostaly VD. Nakonec ještě Belinka reprezentovala v soutěži "o nejlepší chovatelskou stanici" CHS Regenia Bohemia, která se umístila na místě druhém.

 

Výcvikový víkend v Chlístovicích: jednou na začátku léta na vlastní pěst a podruhé pak na konci léta s KPCHP jsme si užili krásného počasí, supr atmosféru a hlavně obrany a výcvik pod vedením Romana Pecára. Jako vždy jsme se odtamtud vrátili plní dojmů a nových poznatků z výcviku a výchovy psů.

 

A nakonec to nejdůležitější: máme nového člena tedy spíše členku naší smečky - pořídili jsme si fenku chodského psa jménem Cida. Narodila se 21. června v CHS Bryvilsár Unice Meg Bryvilsár a Heroldovi Vigilo. Je to pěkná divoška, šikovné a samostatné štěňátko jaksepatří drzé a zvídavé. Naštěstí se rychle skámošila s naší Belinkou, která je spolu s námi její velkou učitelkou. Říkáme jí prostě Cida, Cidka, Ciduna, Síďa nebo Cídý.